• Radionice i edukacije

 • ANTISTRES RELAKSACIJA AUTOGENIM TRENINGOM - Bazični nivo 1

  Antistres relaksacija autogenim treningom - bazični nivo 1, je antistres program u kojem su metode relaksacije autogenim treningom kombinovane sa drugim psihoterapijskim metodama, koje je takođe moguće samostalno primenjivati.

  S obzirom da je usvajanje autogenog treninga osnova mnogih antistres i razvojnih programa, ovakvo kombinovanje tehnika koje doprinose rasterećenju od stresa i psihičkom blagostanju osobe je sasvim logično. Osnovni cilj je, naravno, pojačati pozitivne efekte za vežbača.

  Praktični aspekti programa su obogaćeni odgovarajućim teorijskim temama, a poseban benefit programa je dodatna obuka za specifične životne i psihološke probleme sa kojima se osoba sreće u životu.

  Razlozi dolaska na trening mogu biti napetost, (ispitna) anksioznost, blaga depresivnost, problemi sa spavanjem ili jednostavna potreba da naučite da se opustite kada vam je to potrebno.

  Za razliku od uobičajenih kurseva autogenog treninga ovaj program se sastoji samo od instrukcija za usvajanje osnovnih tehnika autogenog treninga: toplina i težina ruku i nogu. Ideja da se na ovaj način podeli bazični program autogenog treninga je utemeljena i teorijski i praktično.

  Iskustva pokazuju da vežbači i sa osnovnim tehnikama AT-a postižu značajan nivo opuštenosti, kao i da postoje vežbači koji biraju da rade samo ove tehnike celog života. Pored toga, u (psiho)terapijskoj praksi autogenim treningom, postoji veliki broj istraživanja koja pokazuju da prilagođene vežbe topline i težine praćene adekvatnim afirmacijama daju odlične rezultate.

  Sa praktične strane, ovakvo deljenje programa obuke za autogeni trening edukantu daje mogućnost da vidi da li mu ovaj metod relaksacije odgovara, pre nego što se odluči da utroši dodatno vreme i novac za učenje preostalih tehnika sa osnovnog nivoa. Takođe, omogućava mu da obuku završi od jednom ili u dva vremenski razmaknuta intervala, u zavisnosti od toga šta mu najviše odgovara.

  Trajanje treninga: 5 dana podeljenih u 5 nedeljnih susreta od po 2 sata

  Cena: 5000,00 din. u jednoj ili dve rate (4000,00 za studente i nezaposlene)

  Za prijave i dodatne informacije možete kontaktirati:

  Mišu Avramovića 060/3976-762 - Psiholog, psihoterapeut, sertifikovani trener autogenog treninga

 • TRENING KOMUNAKCIJSKIH VESTINA I SAMOPOUZDANOG PONASANJA – ASERTIVNI TRENING

  Trening je namenjen osobama koje se često u odnosima postavljaju

  PASIVNO

  • Povlače se i zanemaruju svoje potrebe,
  • Stidljive su,
  • U velikom broju situacija ne mogu da kažu “ne”,
  • Osećaju da nemaju dovoljno samopouzdanja

  Ili

  AGRESIVNO

  • Zadovoljavaju potrebe ugrožavajući potrebe drugih osoba,
  • Ulaze u nekonstruktivne konflikte,
  • Teško se kontrolišu u stresnim situacijama.

  Na ovom treningu ćete naučiti kako da se zauzmete za sebe i da svoje ciljeve postižete na način koji ne podrazumeva agresivno ili pasivno ponašanje. Da izbegnete manipulaciju. Kažete “ne”, a ostanete kolega/prijatelj. Da uputite i primite kritiku/pohvalu.

  Treningom se unapređuju komunikacijske vestine, uči se samopouzdano reagovanje, stiču se znanja i veštine neophodne za ostvarivanje zdravih međuljudskih odnosa.

  Naučene veštine su široko primenjive u partnerskim, porodičnim, prijateljskim i poslovnim odnosima.

  Trajanje treninga: 4 dana podeljena u dva uzastopna vikenda od po 4 sata

  Cena: 6000,00 din. u jednoj ili dve rate (5000,00 za studente i nezaposlene)

  Za prijave i dodatne informacije možete kontaktirati:

  Jelenu Stefanović Jovanović 065/6064-066

  Psihološkinja, psihoterapeutkinja pod supervizijom, sertifikovani trener asertivne komunikacije